Rolul îmbrățișărilor în societate

      A îmbrățișa sau a nu îmbrățișa.
     Dacă veni vorba de o eventuală conectare socială, să vorbim puțin despre motivul îmbrățișării. Pentru unii, poate, nu e tocmai relevant în condițiile în care își formează relațiile cu oamenii din mediul înconjurător.
     Inițial, să facem puțină distincție la nivelul acestui fenomen cald și uneori plin de falsitate. Astfel, distingem următoarele tipuri de îmbrățișări:

         După gradul-pretium:

  • Îmbrățișări gratuite (încorporează generozitatea unuia dintre participanți sau a ambilor participanți la fenomen).
  • Îmbrățișări cu preț (care, de multe ori, maschează importanța unei persoane; gen: „o îmbrățișare de-a mea costă”. În acest caz, putem releva un moft, de altfel, sau, real, o eschivare diplomatică de la o interacțiune nedorită).

    După gradul termic:

  • Îmbrățișări calde (constituie, deseori, adevăratele sentimente ce se pot manifesta afectiv amical sau amoros).
  • Îmbrățișări moderato-termice (sunt relevante pentru indivizii  neutri care fac o fac din respect sau pentru o eventuală mulțumire).
  • Îmbrățișări reci (oare există? de facto, acestea n-au nici un rol în vederea constituirii unor relații. Acestea sunt, pur și simplu, „de formă”).

    După gradul de amiciție:

  • Îmbrățișări amoroase (F, M).
  • Îmbrățișări amicale (se observă la nivelul ambelor sexe. Sunt binevenite, cred eu).
  • Îmbrățișări neutre (deseori, sunt conturate în fotografiile în care pozează prieteni (M) - un început de fenomen. Sunt relevante, de cele mai multe ori, pentru așa-numiții „bratani ai societății”).

    Mai jos, vin cu o ierarhizare ce presupune considerentul veridic al îmbrățișărilor:
  • Îmbrățișări adevărate (sunt un amalgam al respectului, în primul rând, față de sine și a încrederii posedate față de persoana cu care interacționezi).
  • Îmbrățișări false (de ce le observ de cele mai multe ori în rândul unor indivizi feminini speciali? Dacă argumentul ar fi „pentru că ne-am salutat”, atunci eu zic pa, pentru că o întrevedere lejeră social sau diplomatică își are anumitele rigori. Concluzia aici: dacă n-ai chef, nu te alinta făcând-o, pentru că îmbrățișările false se produc în condițiile în care acel cineva crede că e văzut de persoane importante și parcă ar încerca să-i dovedească cine e ea. Probabil că ești praf).

    Spre final, propun o clasificare din punct de vedere numeric (numărul de indivizi implicați în acest fenomen):
  • De 2 (le ador).
  • Colective (le ador).
     Conform opiniei propii, îmbrățișările au un rol major în societate, deoarece, dacă nu ar fi, atunci cum ne exteriorizăm emoțiile adevărate? Doar prin vorbe? Omul de azi are nevoie de căldură, și nu doar cel de azi, Omul din toate timpurile. Dacă este cineva care nu are nevoie (cu siguranță, se găsesc astfel de indivizi), atunci eu nu ader, împreună cu ei, la metoda absurdului. În acest caz, rolul îmbrățișărilor în societate va fi nul.
     Dacă un om nu simte atracție spirituală, atunci s-o lase baltă de îmbrățișare. Minus un astfel e fenonem fals reprezintă plusul unei societăți avansate rațional și emoțional.

Vă cuprind
(element diplomatico-artistic
de salut final)

Comentarii

Postări populare